o23.JPG (26736 バイト) 左がソーキそばで、右が沖縄そば。そばと言っても蕎麦粉では無くメリケン粉で作り、うどんの様に太い麺です。ソーキとは豚のスペアリブ。プニプニに柔らかく煮てます。
沖縄そばはラフティー(豚の角煮)や かまぼこ、刻みねぎなどが入っています。これに紅ショウガや七味、コーレーグースー(唐辛子を泡盛で漬けた辛いタレ)をちょちょいと入れて食べるのです。沖縄に行ったらこれを食べないと死んじゃいます。
The left is Sohki noodle, and the right is an Okinawa noodle. Sohki is a boiled pork spareribs. The Okinawa noodle includes cooked pork and length Welsh onion, etc.

These are the foods of very delicious Okinawa. Eat these foods when you go to Okinawa.

Return