左がソーキそばで、右が沖縄そば。そばと言っても蕎麦粉では無くメリケン粉で作り、うどんの様に太い麺です。ソーキとは豚のスペアリブ。プニプニに柔らかく煮てます。 沖縄そばはラフティー(豚の角煮)や かまぼこ、刻みねぎなどが入っています。これに紅ショウガや七味、コーレーグースー(唐辛子を泡盛で漬けた辛いタレ)をちょちょいと入れて食べるのです。沖縄に行ったらこれを食べないと死んじゃいます。 |
|
The left is Sohki noodle, and the
right is an Okinawa noodle. Sohki is a boiled pork spareribs. The Okinawa noodle includes
cooked pork and length Welsh onion, etc. These are the foods of very delicious Okinawa. Eat these foods when you go to Okinawa. |